Autosalon van Geneve 2015 Live: Overzicht deel 2

Autosalon van Genève 2015 Live: Overzicht deel 2Bekijk hier deel 2 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Genève met Alfa Romeo, Citroën, BMW, Ford, Honda, McLaren, Land Rover en Infiniti.

De Alfa Romeo 4C Spider stond al in productietrim in Detroit, maar in Zwitserland mogen we kennis maken met de Europese specificatie. Nog steeds beeldschoon, relatief goedkoop en heerlijk luidruchtig, we kijken nu al uit naar een testmogelijkheid! De Italianen zouden initieel de langverwachte Guilia voorstellen, maar met de wereldtentoonstelling in Milaan houden ze die eer liever aan zichzelf. Omcirkel alvast 24 juni in jullie agenda’s.

Bestelwagenfeest bij Citroën! Na de afscheiding van de DS luxetak focussen de Fransen zich terug op hun core business: gezinswagens. Zo kreeg de Berlingo een beperkte facelift en hint de Berlingo Mountain Vibe Concept naar een meer avontuurlijke variant.

BMW focust zich in Zwitserland op de kleinere modellen, hun spectaculaire modellen houden ze dan ook voor dat andere Autosalon later dit jaar (Frankfurt)! In Brussel kon je hem al gaan sneakpeaken, maar hier staat de 1-Reeks LCI open en bloot. Grotere gezinnen gaan dan weer voor de gloednieuwe 2-Reeks Gran Tourer, die 21 centimeter langer is dan zijn kleine broer.

Na jaren van EcoBoosts, B-C-S-Max’en en Mondeo’s pakt Ford hier stevig uit met een nieuwe Focus RS! De 2.3-liter komt over van Mustang en is in deze configuratie goed voor 320 pk!. Verder geen wereldpremière, maar wel ongelooflijk lekker: een nieuwe Ford GT.

Op de stand van Honda staat de HR-V te poppelen om zich te mengen in het crossover-gevecht dat zich in Europa blijft afspelen, ook de vernieuwde Jazz maakt zich klaar voor een introductie! De sportievelingen dromen dan weer weg bij de bloedsnelle Civic Type R, die hier eindelijk in productievariant staat. Ook de Honda NSX sportwagen zou in deze staat bij de lokale dealer op kunnen duiken.

Ferrari voorzag de 458 van een doorgedreven facelift en nieuwe naam, McLaren doet ongeveer hetzelfde met de 675 LT. Inderdaad, de 3.8-liter V8 levert zoveel vermogen als de naam doet vermoeden, aan de Long Tail verwijzing naar het verleden moeten we wel nog even wennen. Voor diegenen de het magistrale McLaren F1 tijdperk gemist hebben is de F1 LT is ook te bezichtigen op de stand. Mag het toch nog wat meer zijn, ga dan voor de track-only P1 GTR!

De Land Rover Defender gaat eindelijk met pensioen en daarom komen de Britten met drie Anniversary Editions. Elk heeft een eigen touch, alsook een opgehoogd prijskaartje. Daarnaast voorzag Land Rover haar compacte Range Rover Evoque van een nip/tuck behandeling. Zelfs voor specialisten is het niet gemakkelijk om de zeven verschillen terug te vinden, maar gezien de blijvende interesse voor deze Range instapper verwachten we dat dit geen problemen zal opleveren. De Range Rover Evoque Cabrio is ondertussen reeds toegezegd voor 2016.

De Europese veroveringstocht van Infiniti gaat ongehinderd voort. Na de lancering van de Q50 Berline komt er nu een kleinere QX30 crossover in de kijker, hier nog als Concept maar binnenkort een hatchback én crossover productiemodel. De Infiniti Q60 Coupe komt kort erop naar de dealer en wordt daarmee een passievol alternatief voor de BMW 4-Reeks Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...