Autosalon van Geneve 2015 Live: Overzicht deel 1

Autosalon van Genève 2015 Live: Overzicht deel 1Bekijk hier deel 1 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Genève met Aston Martin, Audi, Bentley, Dacia, Lexus, Kia, Subaru en Tesla.

Bij Aston Martin draait het voornamelijk om circuitplezier met de brutale Vulcan en Vantage GT3. Deze laatste wordt ook aanzien als allerlaatste zwanenzang van de huidige generatie, een opvolger zou voor volgend jaar op de planning staan. Als verrassing brachten de Britten een DBX Concept mee, krijgen we binnenkort een crossover met Aston badge? Goed verstopt zagen we ook nog een Lagonda op de stand, vanaf heden ook gewoon in Europa te bestellen!

Niet minder dan 6 wereldpremières bij Audi in Genève! Zo zien we de RS3 Sportback, R8 V10 (Plus), R8 LMS, R8 e-tron en het knappe Prologue Avant Concept broederlijk naast elkaar. De aanwezigheid van de Q7 e-tron is een leuke verrassing!

Ondanks het beperkte modellenaanbod van Bentley zijn er toch behoorlijk wat nieuwigheden te bespeuren op hun stand. Naast een beperkte facelift/update voor de volledige Contintental GT en Flying Spur familie krijgen we ook een nieuw EXP10 Speed 6 conceptmodel. Die zal zich ooit misschien vertalen in een compacte sportwagen, de Bentayga SUV komt er bovendien ook nog aan.

Dacia viert op het Autosalon van Genève hun tienjarige aanwezigheid op ons regenachtige continent. Elke Dacia familietelg kan je als Anniversary uitvoering krijgen met de unieke Kosmosblauwe koetswerkkleur en opvallende stijlementen. De vernieuwde Dacia Duster kan je vanaf nu ook bestellen met de 1.25 TCe en vierwielaandrijving!

Met de Lexus LF-SA Concept polsen de Japanners naar de interesse voor een compact model onder de CT 200h, natuurlijk met hybride invloeden zoals de rest van het gamma. Grotendeels dan wel, want na de komst van de RC F krijgen we nu ook een sportieve variant van de Lexus GS! Beiden delen de 5.0-liter V8 met 476 pk, al kan de GS F natuurlijk uitpakken met enkele praktische voordelen dankzij de vijfdeurs configuratie.

Bij Kia vonden ze de tijd rijp om hun compacte Picanto van een facelift te voorzien volgens het boekje, zo krijgt deze een strakgetrokken uiterlijk, zuinigere motoren en een mooier interieur. De Kia SPORTspace Concept kwam daarnaast behoorlijk uit het niets en scoort zeer goed op de imagobarometer, de volgende generatie Optima krijgt normaal gezien dus een (sportieve?) breakvariant.

De Subaru Outback zagen we reeds in Brussel, maar in Genève krijgen we ook de Levorg te zien. Europa blijft een moeilijke markt voor de Japanners, maar met de WRX STI en BRZ blijven ze ons hart verwarmen.

Nu ze bij Tesla doorhebben dat de Model S het hier (meer dan) goed doet, zullen ze hun premium sedan regelmatig voorzien van updates. Als laatste kwam daar onder meer vierwielaandrijving bij. Hierdoor sprint zoeft de P85D sneller dan je zou denken naar illegale snelheden. Dit topmodel is te bestellen vanaf 113.540 euro bij een van de drie Belgische vestigingen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...