Officieel: Volvo V60 D5 Twin Engine

Officieel: Volvo V60 D5 Twin EngineVolvo ziet brood in plug-in hybrides en lanceert de V60 D5 Twin Engine Special Edition!

Zweden en stekkers, we zien ze de laatste jaren meer en meer opduiken. Na de reguliere Volvo V60 PIH (al dan niet in R-Design uitvoering) komt er nu een hybride-instapper bij voor dezelfde V60 modellenreeks. Eerst zal Volvo een Special Edition van 500 exemplaren bouwen die allemaal slechts 48 gram CO2 uitstooten per kilometer, in het najaar volgt nog een grotere oplage. Voornamelijk in onze contreien is er interesse voor dergelijke wagens, grotendeels te danken aan ons scheefgetrokken belastingbeleid.

De Volvo V60 D5 Twin Engine Special Edition rekent voornamelijk op zijn D5 dieselmotor van 163 pk, wanneer het kan springt de elektromotor (50 kW) bij. Met een magische rekenformule komt het totale vermogen bij deze zuinige V60 uit op 230 pk en 600 Nm, die andere V60 PIH doet het met 283 pk. Zuiver elektrisch kan je ook hier een 50-tal kilometers geruisloos/emissieloos rijden. De Special Edition’s kan je herkennen aan hun speciale witte lak, 19″ velgen en een interieurafwerking met pianolak en speciale stiksels. Prijzen zijn er momenteel nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...