Volkswagen “CC” Concept is voorbode voor nieuwe CC

Volkswagen "CC" conceptOp het Autosalon van Genève zal Volkswagen de “CC” Concept voorstellen, over enkele jaren krijgen we dus een nieuwe vierdeurscoupé.

Nu de nieuwe Passat goed en wel gelanceerd is kan Volkswagen zich beginnen focussen op nieuwe afgeleiden. De stoere Passat Alltrack kregen de we vorige week al, op een nieuwe Passat CC – officieel zonder Passat voorvoegsel – is het nog even wachten. Op het komende Autofeest in Zwitserland krijgen we al een voorproefje in conceptvorm.

Het naamloze Volkswagen CC Concept krijgt een innovatief vierwielaandrijvingsysteem mee terwijl de turbobenzinemotor de hulp krijgt van twee elektrische krachtbronnen. Dat doet ons direct denken aan de Passat GTE die een 1.4-liter TSI combineert met elektrische hulpmotor en een automatische zesbak, goed voor 218 pk. Natuurlijk krijgt de nieuwe generatie Volkswagen (Passat) CC ook een resem conventionele benzine- en dieselmotoren, voor de (mogelijke) interieurafwerking kijk je maar even naar de nieuwe Passat. Of de komende generatie ook een CC Shooting Brake en compacte variant (CLA concurrent) met zich meebrengt zal de toekomst uitwijzen.

Lees hier onze rijtest met de huidige generatie Volkswagen CC 2.0 TDI DSG!

Volkswagen "CC" concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...