Officieel: McLaren 675LT

Officieel: McLaren 675LTMcLaren verbeterde nogmaals zijn sportwagen en zal de 675 LT (Long Tail) presenteren op het Autosalon van Genève.

Toen McLaren enkele jaren geleden met de 12C en 12C Spider op de proppen kwam, werd er al stevig met de ogen gefronst. Ze hadden wel een F1 team en bouwden met Mercedes samen enkele magistrale sportwagens, maar een dergelijke in-house creatie hadden we nog niet gehad. Na enkele afgeleide versies kwamen de 650S’s ten tonele en om de strenge belastingwetten in Azië te ontlopen werd er speciaal voor hen een 625C gebouwd.

Nu focussen de Britten met de 675LT zich terug op een overtreffende trap die krachtiger én lichter (- 100 kg) is, voor de naamgeving halen ze de legendarische Long Tail term van onder het stof. Die was in een ver verleden weggelegd voor een brutale McLaren F1 uitvoering, maar in de huidige tijdsgeest kunnen we het eerder een doorontwikkeling noemen. In tegenstelling tot de andere varianten zal McLaren van de 675LT slechts een beperkt aantal exemplaren produceren, een dakloze Spider uitvoering is er ook niet. Ook de nieuwe kleurboek (Chicane Grey, Delta Red, Napier Green, …) is exclusief voorbehouden voor de 675LT.

In Woking zijn ze ondertussen al verliefd op hun 3.8-liter V8-twinturbo die alle straatwagens van kracht voorziet, zoals de naam al deed vermoeden krijgt de recentste toevoeging dus 675 pk en 700 Nm wat +25 pk en + 22 Nm is in vergelijk met de 650S Coupe. Daarmee kan je behoorlijk scherpe chrono’s neerzetten, in 2,9 seconden zit je zo al aan 100 km/u. In minder dan 8 seconden haal je het volgende honderdtal en pas wanneer je de 200 mph (330 km/u) bereikt, is de pret voorbij. Dat is minder dan de andere McLaren’s maar die hebben minder downforce dankzij enkele aerodynamische aanpassingen én de intelligente luchtrem.

Op de eerste foto’s ziet het interieur er nog behoorlijk gelijklopend uit, de logo’s verwijzen gelukkig wel naar de speciale 675LT uitvoering. Prijzen zijn er nog niet, maar daarvoor moet je eens langs McLaren Brussels op de Louisalaan. Vanuit Genève bezorgen we op ons beurt alvast nieuw beeldmateriaal.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...