Video: Mercedes G 500 4×4²

Video: Mercedes G 500 4x4²Momenteel is de gekke G 500 4X4² slechts een Show Car maar reken er maar op dat je hem binnenkort gewoon kan bestellen bij de lokale Mercedes dealer.

Met een Mercedes G-Klasse heb je ongeveer alles wat je maar nodig hebt om jezelf van A naar B te verplaatsen en dat zowel in de stad als in ruw terrein. Mag het wat meer zijn zijn er altijd nog de AMG uitvoeringen, voornamelijk geliefd in het Midden-Oosten. Nog extremer was de Mercedes G 63 AMG 6×6 met maar liefst 3 assen, gekker kon het niet worden. Toch was er stevige vraag naar een dergelijk model, Mercedes verkocht bijna 100 exemplaren terwijl er maar 20 gepland waren.

Die productie is nu gedaan en om Mercedes G-Klasse succesverhaal nog wat verder te zetten komt Das Haus met een behoorlijk geel G500 4×4² conceptmodel naar het Autosalon van Genève. In theorie een korte versie van de 6×6 uitvoering, in de praktijk is het toch nog steeds een reusachtige verschijning. Zo heb je 45 centimeter bodemvrijheid, 1 meter doorwaaddiepte, twee veren/dempers per wiel, een aanloophoek van 52° en een vertrekhoek van 54°.

Het kloppende hart van deze extreme G500 is een interessante nieuwkomer, zo installeert Mercedes voor het eerst het biturbo 4.0-liter V8 motorblok uit de AMG GT en C63 in de Geländewagen. Goed voor maar liefst 422 pk en een Euro6 kwalificatie maar verdere prestatiecijfers wil Stuttgart (nog) niet geven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...