Porsche 911 GT3 RS krijgt 500 pk

Porsche 911 GT3 RS 2015
Op een gelekt document krijgen we alle specificaties van de nieuwe 911 GT3 RS te zien.

Patentfoto’s en een mini 911 GT3 RS kregen we al te zien, maar nu weten we ook alle specificaties dankzij een intern gelekt document. Deze bevestigen de geruchten die al eerder de ronde gingen, want de 991 GT3 RS krijgt een 4.0-liter flat-six met maar liefst 500 pk en 460 Nm. Volgens het blaadje papier is deze uitsluitend te koppelen aan een zeventraps PDK, maar blijft dit circuitbeest wel louter achterwielaangedreven. Een elektronisch sperdifferentieel met Porsche’s Torque Vectoring Plus (PTV) zorgt voor extra grip.

Andere gripbevorderende maatregelen zijn een 36 mm breder spoor vooraan vergeleken met de ‘reguliere’ 911 GT3. Contact met het wegoppervlak wordt verder verzorgd door 265/35 ZR 20 banden vooraan en nog dikkere 325/30 ZR21 rubbers achteraan. Veilig en vooral snel tot stilstand komen gaat via 380 mm remschijven met zes pistons vooraan en 4 pistons achteraan.

Het koetswerk van de nieuwste GT3 RS bestaat nog steeds uit een combinatie van aluminium en staal, maar het kofferdeksel, de immense achtervleugel en de kuipzetels werden vervaardigd uit koolstofvezel. Verder werd aluminium ook nog gebruikt voor de luchtinlaten en zelfs magnesium voor het dak. Lichtgewicht is hier kern, dus bestaan de ramen achteraan en opzij uit polycarbonaat in plaats van glas.

Wanneer we de 911 GT3 RS te zien krijgen, werd nog niet officieel meegedeeld. Wij zetten ons geld echter in op het Autosalon van Frankfurt in september, gezien de Duitsers in Genève vermoedelijk willen pronken met de nieuwe Cayman GT4. Al weet je maar nooit…

Porsche 911 GT3 RS 2015 specs

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...