Officieel: Kia Cee’d GT Line

Officieel: Kia Cee'd GT LineKia komt met een extra sportieve GT Line uitvoering, een gloednieuwe 1.0-liter driecilinder en de zeventraps automaat!

Op het komende Autosalon van Genève zullen de Koreanen de GT Line voorstellen voor de Cee’d familie die vandaag de dag bestaat uit een hatchback, de Pro_cee’d coupé en de SW break. Deze GT Line uitrustingsvorm komt met een setje sportieve bumpers, grote LED lichtblokken, een dubbele uitlaat en stoere 17″ velgen. Hierdoor krijgt de C-segmenter een aantrekkelijker voorkomen voor wie het eens wat anders mag zijn, maar de stap naar de 200 pk sterke Cee’d GT niet durft te zetten. Ook binnenin vindt er een sportkuur plaats met een nieuwe grijs/wit/zwarte interieurafwerking, een lederen stuurwiel, pianolak, GT badges en aangename sportzetels, al hebben we daar nog geen bewijs van gezien.

Tot zover het show gedeelte, Kia lanceert tegelijk ook een nieuwe 1.0-liter T-GDI driecilinder, goed voor 120 pk en 172 Nm. Prestatiecijfers zijn er nog niet, maar die zullen ongetwijfeld lager liggen dan de huidige 1.6 benzineviercilinders. De 1.6-liter GDi blijft daarnaast wel aanwezig in het gamma en werd in GT Line uitvoering ietwat krachtiger (+5 pk / + 20 Nm). Bij deze dieselmotor kan je vanaf het derde kwartaal van 2015 ook kiezen voor de nieuwe automaat met zeven verzetten, die we onder meer al zagen bij de vernieuwde Hyundai i30.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...