Officieel: Peugeot 208 facelift

Peugeot 208 2015
Hup hup oranje: Peugeot lanceert een nip & tuck facelift van de 208.

Wij waren nog niet verveeld met het beeld van de nieuwe Peugeot 208 in de straten, maar de verkopen kunnen volgens de Fransen vermoedelijk nog een extra duwtje in de rug gebruiken. Daarom krijgen we in Genève al een kleine facelift te zien met zeer licht gewijzigde koplampen, een andere grille, bumper en LED achterlichten. Zoals jullie zien zijn er ook enkele nieuwe kleurtjes die nog geen handvol mensen zullen bestellen.

MirrorScreen is het nieuwe facelift-woord in het interieur en vindt dus ook zijn weg naar deze 208. Het 7-inch aanraakscherm doet daarnaast ook dienst voor Bluetooth, USB-connectiviteit en het weergeven van overige wageninformatie. Wil je een 208 die toch wat uit de massa springt, kies dan zeker het GT Line afwerkingsniveau met glanzend zwarte grille en mistlampcontouren, exclusieve 17-inch lichtmetalen velgen, chroom omlijsting voor ruiten en uitlaat, zwart-rode half lederen sportzetels en nog enkele andere aanpassingen.

Onder de motorkap zijn er verscheidene benzine- en dieselmotoren. Een nieuwe 1.2-liter turbo levert 110 pk voor benzineliefhebbers, terwijl de 1.6 BlueHDI met 75, 100 of 120 pk de Belgische dieselmarkt zal trachten te bevredigen. Wil je echte sensatie, dan is er natuurlijk nog steeds de 208 GTi 30th Anniversary met zijn 1.6-liter THP turbo en 208 pk. Een verlaagde ophanging, een breder spoor, 18-inch velgen, matte accenten en kuipzetels zijn legio.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...