Officieel: Volkswagen Sharan facelift

Officieel: Volkswagen Sharan faceliftGrote gezinswagens verliezen stilaan hun marktaandeel aan nieuwe varianten, al komt Volkswagen toch met een bijgeschaafde Sharan naar het Autosalon van Genève.

Daar waar concurrenten hun grote people movers omvormen tot hippe crossovers blijft Volkswagen rotsvast geloven in een grote MPV. Zeker bij de ruimere Europese families staat de Sharan nog steeds bovenaan de verlanglijstjes met zijn praktische schuifdeuren, ook bij de zakelijke rijders vinden we nog steeds veel fanboys en -girls!

In navolging van de nieuwe Polo en Golf kon de Sharan natuurlijk niet (visueel) onderdoen, dus krijgt deze ook de nieuwe neus, scherpere lichten met LED technologie, extra mogelijkheden inzake velgen/koetswerkkleuren en een licht gewijzigde achterzijde. Niets noemenswaardig, maar het verlengt de levensduur van de Sharan alweer voor enkele jaren. Voor het interieur is het wat zoeken naar de zeven verschillen. We zien alvast een hertekend stuurwiel, een nieuw kleurendisplay en optioneel verstelbare zetels met maar liefst 12 standen én massagefunctie.

Dé grote wijzigingen vinden we onderhuids en bij het technologie/veiligheidsgedeelte. Als toekomstige eigenaar kan je kiezen uit twee benzinemotoren (1.4 TSI met 150 pk of 2.0 TSI met 220 pk) en drie diesels (1.6 TDI met 115 pk of 2.0 TDI met 150 pk / 184 pk). Standaard voorzien van voorwielaandrijving en een handbak, optioneel kan je gaan voor de DSG zestrapsautomaat of 4Motion vierwielaandrijving op bepaalde versies. Alle viercilinders voldoen reeds aan de Euro6 normen, wat dus een positieve invloed heeft op je verbruikscijfers en CO2 uitstoot!

Daarnaast krijgt de gefacelifte Volkswagen Sharan ook een Blind Spot Monitor, City Emergency Braking, Adaptive Cruise Control en een elektronische parkeerrem die volautomatisch werkt. Hippe vaders kiezen laten per direct het 5″ Composition Color multimediasysteem links liggen en gaan voor het 6.5″ Discovery Media system systeem mét navigatie. Smartphoneconnectie kan via Apple CarPlay of Android Auto.

Wanneer de zomer en de bijhorende zon in het land is, zal de nieuwe Sharan opduiken bij de dealers. Momenteel betaal je minstens €31.750, we verwachten dat die prijsindicatie behouden zal blijven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...