Officieel: Bentley Continental GT & Flying Spur facelift

Officieel: Bentley Continental GT & Flying Spur faceliftBentley ziet het groots en komt naar Genève met een update voor de hele Continental GT en Flying Spur familie!

Laten we beginnen met de vierdeurs luxelimousine, de Flying Spur en zowel voor de V8 als W12 uitvoeringen. Met deze facelift/opfrisbeurt/update krijgt de grote Bentley maar liefst drie nieuwe mogelijkheden voor je 20″ lichtmetaal, de krachtigste uitvoering krijgt er ook nog een setje 21 inch’s bij. Het instrumentenpaneel werd verbeterd met ondermeer een grafische interface die bij een dergelijke wagen past, ook het stuurwiel werd hertekend met een sportievere uitkomst. Op vlak van technologie komt er (eindelijk?) een WiFi hotspot op de optielijst te staan. De Bentley Flying Spur met 6.0-liter W12 blijft het doen met 625 pk en 800 Nm maar komt zuiniger voor de dag waardoor de CO2 uitstoot daalt tot onder 333 g/km.

Ook de diverse Continental GT varianten kregen een update, aan de buitenzijde kan je de nieuwe lichting herkennen aan een hertekende voorbumper en meer gevormde achterzijde die ook iets dikker/breder wordt. De personalisatiemogelijkheden nemen toe met nieuwe 20″ en 21″ velgen. Volgens de prestigieuze Britten is het interieur nu ook een stuk meer ergonomisch én sportief tegelijk, zoiets bekomen ze door een nieuw stuurwiel, versnellingspook en grotere schakellepels te voorzien. De beperkte kofferruimte die achter de achterste zetels verscholen zit nam ook toe wat de praktische eigenheid ten goede komt.

Een vermogenstoename (+15 pk & 20 Nm) is eveneens enkel weggelegd voor de Continental GT’s met de W12 krachtbron terwijl het verbruik 5% lager zou moeten liggen. Dankzij cilinderuitschakeling kan de Bentley Continental GT W12 zich ook gedragen als een drieliter V6 wat een behoorlijke positieve invloed heeft op de brandstofconsumptie, ideaal voor stedelijke kilometers.

Begin maart zal Bentley het vernieuwde gamma op gepaste manier voorstellen op het Autosalon van Genève, de eerste leveringen zullen normaliter tegen de zomer plaatsvinden. Een prijskaartje is in dit segment niet zoveel van belang, toch hopen we jullie spoedig een indicatie te kunnen geven. Momenteel betaal je bij Bentley Belgium minstens €169.358 voor een Conti GT V8 en €193.558 voor de W12, voor een soortgelijke Flying Spur wordt dat respectievelijk €183.920 en €197.829. We verwachten dat de nieuwe prijzen in dezelfde regio zullen liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...