Eerste foto: Mitsubishi L200

Eerste foto: Mitsubishi L200Het Autosalon van Genève is nabij en dat zal je geweten hebben, ook Mitsubishi zal ginds een nieuwe L200 voorstellen.

Na een carrière van negen jaar en 1,3 miljoen verkopen mag de huidige Mitsubishi L200 gaan uitblazen en komt de vijfde generatie zich mengen in de strijd. De Japanners zullen begin volgende maand hun werkpaard – Sport Utility Truck – voorstellen in Zwitserland, tegen de zomer moet je de L200 Club Cab en Double Cab in het dealernet terugvinden! De productie blijft in Thailand.

Visueel werd de werkwillige Mitsubishi een stuk eleganter en sportiever met een nieuwe grille, verlichting en zijflanken, dit alles heeft ook een positieve invloed op de luchtweerstand en dus ook het verbruik. Ook het interieur werd opgewaardeerd maar daarvan werden er nog geen foto’s vrijgegeven, we moeten ze op hun mooie woorden geloven. Daarnaast werd er ook heel veel moeite gestoken in geluidsisolatie en een comfortabele rij-ervaring. Mitsubishi is ook heel fier op de wendbaarheid van hun nieuwe L200, met een draaicirkel van slechts 5,9 meter breken ze ook het record.

Een gloednieuwe 2.4-liter turbodiesel werd op maat van de Mitsubishi ontworpen en komt met twee uitvoeringen: 154 pk / 380 Nm en 181 pk / 430 Nm. De zuinige viercilinder is gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak met zes verzetten, zo daalde de CO2 uitstoot met 17% tot 169 g/km. Standaard drijft de all-new L200 steevast de vier wielen aan maar indien nodig kan de kracht gepast verdeeld worden met een low gear modus voor in avontuurlijke omstandigheden. Technologisch voorziet Mitsubishi ondermeer Active Stability & Traction Control met Trailer Stability Assist, Hill Start Assist, Lane Departure Warning, LED dagrijlichten, cruise control, een achteruitrijcamera, automatische airco met twee zones, …

Lees hier onze rijtest met de huidige Mitsubishi L200!

Eerste foto: Mitsubishi L200

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...