Officieel: DS5 facelift [Citroen]

Officieel: DS5 facelift [Citroën]Deze opgefriste DS5 is het eerste wapenfeit van de onafhankelijke DS tak!

Citroën wil de DS tak premium in de markt plaatsen en maakt er een volwaardig merk van, net zoals de Volkswagen Group ook deed met Audi. Onderhuids wordt er natuurlijk wel heel wat techniek en ontwikkeling gedeeld, op de komende Autosalon’s zal DS zich onafhankelijk richten op de klant met de DS3, DS4 en DS5.

Die DS5 is al een poos op de markt en verdiende dus een stevige facelift, aan de buitenzijde herkennen we een nieuwe grille, chroom accenten en een nieuwe achterzijde. Gelukkig blijft het unieke uiterlijk behouden, toch een van dé redenen om een dergelijke Fransman te overwegen. De interieurupdate gaat gelukkig wel iets verder met voornamelijk een intelligent multimedia- en navigatiesysteem dat heel wat nieuwe functies meekreeg. Hierdoor konden er maar liefst 18 fysieke knoppen verdwijnen uit de (drukke) middenconsole, toch een veelgehoorde opmerking bij de vorige generatie. Op vlak van veiligheid is alles ook terug up to date en verwelkomen we ondermeer een dodehoekverklikker, lane departure warning, slimme verlichting, …

Onder de motorkap van de DS5 kan je kiezen uit enkele dieselmotoren en één benzinemotor. Dat is de 1.6-liter THP met 165 pk, later dit jaar komt er normaal gezien nog een topversie bij met meer dan 200 pk. Dieselrijders hebben de keuze uit een zuinige BlueHDi viercilinder met respectievelijk 115, 150 of 180 pk terwijl de DS5 Hybrid blijft gebruik maken van een elektrosetup en een zelfontbrander. Begin maart kan je naar Zwitserland voor een eerste date, tegen de zomer duikt de DS5 alreeds op bij de DS dealers .. die je nog steeds in Citroën concessiehouders terug moet vinden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...