Video: Sebastian Vettel leeft zich uit met de Ferrari FXX K

Video: Sebastian Vettel leeft zich uit met de Ferrari FXX K
Daar waar collega Kimi het slechts met een F12 Berlinetta moest doen, kreeg Sebastiaan Vettel de mogelijkheid om met de gloednieuwe LaFerrari FXX K rond Fiorano te scheuren!

Tussen alle voorbereidingen voor het komende Formule 1 seizoen in vond nieuwkomer Vettel toch nog even de tijd om met de snelle FXX K te rijden op het eigenste Fiorano testcircuit. Zoals we kunnen zien op onderstaande video gaat het behoorlijk hard, deze trackonly LaFerrari FXX K werd dan ook specifiek voor dergelijke omstandigheden ontwikkeld. Slechts 30 exemplaren zijn er beschikbaar voor een belachelijk duur prijskaartje, maar in ruil mag je onder het toeziende oog van Ferrari overal ter wereld gaan racen.

In vergelijking met een reguliere LaFerrari is deze FXX K versie slechts 90 kilogram lichter, de 6.2-liter V12 (atmosferisch!) werd weliswaar gekieteld tot 1.050 pk en 900 Nm. Lang moet je niet tellen tot je aan 100 km/u zit. Om voldoende downforce te voorzien werd het design ietwat aangepast: een nieuwe voorbumper, de dynamische airbrake en een gekke spoiler achteraan zijn daarvan de beste voorbeelden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...