Preview: Volvo XC90 Polestar

Preview: Volvo XC90 PolestarVolvo bevestigt de komst van een extra sportieve XC90 Polestar!

De productie van de reguliere XC90 modellen is nog maar net opgestart of Volvo kijkt al enkele jaren vooruit! Momenteel kan je kiezen uit 3 motorisaties (D5, T6 en T8) en 4 uitrustingsvormen (Kinetic, Momentum, Inscription en R-Design) maar ook Polestar is intussen al gestart aan de ontwikkeling van een sportieve XC90. In het verleden hadden we al een C30 Polestar, jammer genoeg kon je in Belgie de S60/V60 Polestar’s niet bestellen.

Visueel gaat de XC90 Polestar nog een stukje verder dan de R-Design uitvoering met grote velgen, sportief rubber, een agressieve grille en chroom accenten. Voor het interieur zetten we ons geld in op hopen alcantara, chroom en koolstofvezel. Sportzetels en contrasterende stitchings zullen ook wel niet ontbreken al is het nog te vroeg om met dergelijke details naar buiten komen. De lancering verwachten we niet meer in het huidige kalenderjaar, 2016 lijkt ons wél een stuk aannemelijker.

Motorisch zal er natuurlijk ook gesleuteld worden aan de XC90 Polestar die zowel met benzine- als dieselmotor te verkrijgen zal zijn. Als basis worden de huidige viercilinders genomen die een krachtkuur zullen krijgen, momenteel heb je 320 pk bij de T6 en 225 pk bij de D5. De rangetopper is en blijft wel de T8 Plug-in Hybrid, het uiteindelijke vermogen van de Polestar uitvoering zal dus niet boven 400 pk liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...