MINI neemt afscheid van de Coupe en Roadster

Test MINI Cooper S Coupé
MINI kondigt officieel aan om de productie van de MINI Coupe en Roadster te beëindigen.

We wisten al van in der beginne dat de MINI Coupe en MINI Roadster geen bestsellers zouden worden, ook al waren ze uiterst geschikte speelvrienden. MINI kondigt nu dan ook aan wat iedereen al lang verwachtte: de productie van de Coupe en Roadster zal binnenkort beëindigd worden.

Mogelijk ondergaat de MINI Paceman hetzelfde lot, maar daarover werd er momenteel nog niet beslist. De vijf versies die dan zouden overblijven zijn de driedeurs/vijfdeurs hatchback, de Clubman, Countryman en Convertible. Diversifiëren en niches opzoeken is altijd leuk, maar om de kosten te beheersen moet het aanbod ook in zekere mate beperkt blijven. Toch zou er nog een zesde MINI kunnen komen helemaal onderaan het gamma, samen ontwikkeld met Toyota. Als dat maar goed komt…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...