Officieel: Nissan 370Z NISMO Roadster Concept

Nissan 370Z NISMO Roadster Concept
Ook de topversie van de Nissan 370Z krijgt vermoedelijk een dakloze variant: de 370Z NISMO Roadster.

Voorlopig zijn er nog geen productieplannen, maar Nissan wil toch maar even polsen hoeveel klanten een aankoopbon willen ondertekenen voor een dakloze 370Z NISMO. Beter kan hij natuurlijk niet zijn, want ondanks al die verstevigingen zal hij nooit dezelfde stijfheid bereiken en zorgt dat extra metaal alleen maar voor een hoger cijfer op de weegschaal. Maar goed, we begrijpen die mensen dan ook wel weer die bij ondergaande zon langs de Azuurkust de 3.7-liter V6 met de zon op het voorhoofd tot het uiterste willen drijven over die leuke, bochtige bergweggetjes. Jammer genoeg is er in Chicago, waar de wagen wordt voorgesteld, weinig van datzelfde te bespeuren.

Qua vermogen zou de 370Z NISMO Roadster even goed en misschien zelfs 6 pk beter worden bedeeld dan de coupé: 350 paarden vinden hun weg naar de 285/35R19 Bridgestone Potenza’s. Het koppel bedraagt 374 Nm en schakelen gebeurt via een verder verfijnde 7-traps automaat. Manueel schakelen is niet mogelijk, maar het merendeel der cabrio-cliënteel wil vermoedelijk ook niets anders. Visueel krijg je dezelfde behandeling, alleen valt de spoiler iets minder groot uit.

Lees hier onze rijtest met de Nissan 370Z NISMO Coupé

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...