Spyshots: Kia Niro [compact crossover]

Spyshots: Kia Niro [compact crossover]Ook Kia wil een compacte crossover, zoveel is duidelijk!

Kia ziet duidelijk brood voor een nieuw model tussen de Soul en Sportage en zal daarom met een productiemodel op basis van de Niro Concept komen. Dat stond in 2013 nog mooi te pronken op de stand van de Koreanen in Frankfurt, normaliter krijgen we tegen 2016 the real deal te verwerken. Van de exotische styling is momenteel niet veel meer zichtbaar al hebben we hier waarschijnlijk te maken met een eerste testexemplaar dat nog niet het uiteindelijke design met zich meedraagt.

Specifieke details omtrent een deze nieuwkomer zijn er nog niet, zelf houden we het op een herkenbaar – maar opgefrist – interieur en zuinige motoren zoals een 1.0- en 1.2-liter benzine terwijl we in België rekenen op de 1.6-liter GDi. Een turbogeblazen viercilinder met 160 pk zoals het initiële conceptmodel met zicht meebracht lijkt misschien een brug te ver, al houden ze dat misschien wel voor een Niro GT uitvoering.

Het ziet er naar uit dat de Jeep Renegade, Peugeot 2008, Opel Mokka en voornamelijk het gouden Captur/Juke duo er over enkele maanden een speelkameraad bijkrijgen. Met het blijvende succes van dergelijke compacte maar hogere wagens in Europa zou het stom zijn van Kia om een dergelijke kans links te laten liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...