Officieel: Mercedes Vito 4×4

Officieel: Mercedes Vito 4x4De praktische Mercedes Vito is vanaf heden ook te verkrijgen met vierwielaandrijving.

Na de luxueuze Mercedes V-Klasse komt ook de meer functionele Vito beschikbaar met een vierwielaandrijving. In tegenstelling tot de rest van het gamma maken de Duitsers hier geen gebruik van het 4MATIC systeem, de Vito 4×4 doet het met een 4ETS Electronic Traction System. De werking is natuurlijk wel gelijklopend, mocht er een wiel grip verliezen zal die afgeremd worden en het vermogen naar de andere wielen gestuurd worden. Het systeem kan deze berekeningen maken in enkele milliseconden en is niet enkel bruikbaar op besneeuwde ondergrond, ook in het bos of in de regen bewijst een dergelijk systeem zijn nut. Met slechts 50 kilogram extra op de weegschaal moet je het ook niet laten.

Momenteel is er enkel de Mercedes Vito 4×4 met de 2.1-liter viercilinder turbodiesel (119 BlueTEC) met 190 pk en 440 Nm, steevast gekoppeld aan een zeventraps 7G-TRONIC PLUS automaat. Hiermee kan je 200 km/u halen terwijl het verbruik beperkt blijft tot 6,4 liter per 100 km met een CO2 uitstoot van 169 g/km. Later krijgen ook de instappers (114 CDI (136 pk) en 116 CDI (163 pk)) hun 4×4 kuur, de keuze tussen een Vito Panel Van, Mixto, Tourer, XL of XXL blijft beschikbaar. De meerprijs voor de vierwielaangedreven Mercedes Vito zou beperkt blijven, de krachtigste uitvoering start momenteel in België bij €35.247,30 inclusief btw!

Officieel: Mercedes Vito 4x4

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...