Officieel: BMW 2-Reeks Gran Tourer [zevenzitter!]

Officieel: BMW 2-Reeks Gran Tourer [zevenzitter!]Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Daarom komt BMW nu met een 2-Reeks Gran Tourer met maar liefst zeven zitplaatsen!

Met de 2-Reeks Active Tourer kwam BMW voor het eerst op het terrein van de rasechte familiewagen – MPV, Multiple Purpose Vehicles – maar dat er nog ruimte was voor een grotere variant, was al vrij snel duidelijk. Nu de Twee Active Tourer goed en wel gelanceerd is en zelfs hier en daar al opduikt in de woonwijk het straatbeeld komen de Duitsers met een Gran Tourer naar het Autosalon van Genève begin maart. Deze is 21 cm langer en 5 cm hoger dan zijn kleine broer. Vooral qua bagageruimte scoor je hier stevige waarden van 500 tot 1.905 liter! Achteraan kan je de twee extra zetels handig wegtoveren, want zoals vaak zijn deze waarschijnlijk voorbehouden aan de kleinsten onder ons.

Aan de afwerking van het interieur is er traditiegetrouw niet veel aan te merken, in München weten ze wat ze moeten doen met de beste materialen. Alles blijft ook zeer herkenbaar voor wie alreeds in aanraking kwam met een recente BMW, om in te spelen op verschillende noden/budgetten komt de 2-Reeks Gran Tourer met vier uitrustingsniveau’s (Advantage, Sport, Luxury en zelfs M Sport). Hierdoor worden de looks (zowel interieur als exterieur) al dan niet wat aangescherpt tot een aantrekkelijk(er) geheel, toch zal een gezinswagen nooit zo spannend worden als die snelle bolides uit diezelfde BMW catalogus. Veilig is de Gran Tourer dan weer wel met alle bekende systemen én enkele nieuwigheden.

Deze BMW 2-Reeks Gran Tourer maakt eveneens gebruik van het nieuwe ULK MINI platform en is daardoor dus voorwielaangedreven. Als klant heb je keuze uit vijf bekende motorisaties (218i, 220i, 216d, 218d, 220d xDrive) met vermogens tussen 116 en 192 pk, zuinige papa’s/mama’s hebben genoeg aan de nieuwe driecilinders. Voor de Belgische markt zal de 216d met de 1.5-liter turbodiesel de meest interessante keuze worden gezien de CO2 uitstoot van slechts 104 g/km! Standaard ben je aangewezen op schakelarbeid, optioneel kan je kiezen voor een zestrapsautomaat (driecilinders) of een achttrapsautomaat (viercilinders).

In Zwitserland kunnen we voor het eerst fysiek kennismaken met de nieuwste BMW telg, begin juni zal de 2-Reeks Gran Tourer reeds in het dealernet verschijnen! Prijzen werden er nog niet vrijgegeven, maar we vermoeden een lichte meerprijs t.o.v. de prijs van de 2-Reeks Active Tourer (vanaf €26.850).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...