Officieel: Kia Picanto facelift

Officieel: Kia Picanto faceliftNaast een Optima in conceptvorm wordt de kleine Kia Picanto ook wat heter in Genève!

De Kia Picanto kreeg de moeilijke taak om zich te gaan bewijzen in het allerlaagste segment, waar iedereen uit noodzaak een auto koopt, maar er toch wel ietwat van verwacht. Zeker de Europese consument wil ook hier kunnen kiezen uit verregaande personalisatie en enige graad van comfort, waardoor we ook zien dat alle autoconstructeurs de laatste jaren heel veel moeite doen om hier overtuigend voor de dag te komen. De Koreanen brengen daarom naar het Autosalon van Genève in maart een opgefriste Picanto mee, al moet je goed kijken om de verschillen waar te nemen.

Aan de buitenzijde is er zo een nieuwe grille en werden er nieuwe (14″) velgen opgenomen in de catalogus, met het optionele Sport pack ziet de Picanto (als drie- en vijfdeurs) er toch al iets beter uit dan ervoor. Binnenin krijg je een nieuwe boordplank met accenten in chroom, maar optioneel kan je nu ook kiezen voor cruise control of een 7″ navigatie- en multimediasysteem. Ook de interieurbekleding werd verbeterd met voldoende aandacht voor wat meer passie en kleur! Opmerkelijk genoeg kan je ook betere remmen terugvinden in de optielijst, ideaal voor wie veel eist van zijn compacte stadswagen

De twee benzinemotoren (een 1.0- en 1.2-liter) blijven op post, de kleinste voldoet nu wel aan de EURO6-norm. Een lager verbruik en een gunstigere CO2-uitstoot zijn dus legio. Begin volgende maand trekken we voor jullie richting Zwitserland en zorgen we voor meer beeldmateriaal en informatie, kort daarna staat hij al bij de dealer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...