Update: Citroen DS4 krijgt nieuwe motoren

Citroen DS4 2015
Citroën brengt enkele motorische en technologische updates voor de DS4.

We moeten eigenlijk zeggen DS, maar het klinkt toch zo vertrouwelijk om Citroën te zeggen. De double chevron laat daar ook geen twijfel over bestaan. Maar hoe de Fransen het ook zien, de DS4 krijgt enkele nieuwe motoren en een resem technologische nieuwtjes.

Om te beginnen krijgt deze sympathieke vierwieler een THP benzinemotor met 165 pk die vlotte prestaties combineert met een verbruik van amper 5,5 liter per 100 kilometer. Aan dieselzijde zijn er twee toevoegingen: de BlueHDI S&S met 150 pk en manuele zesbak alsook de BlueHDi S&S met EAT6-automaat. Zelf schakelen levert een gemiddelde op net onder de 4 liter (3,9) en een CO2-uitstoot van precies 100 g/km, de automaat scoort nagenoeg even goed.

Naast de wijzigingen onder de motorkap werd er Keyless Go met startknop toegevoegd aan de duurdere varianten en krijgen deze ook standaard een navigatie met 7-inch aanraakscherm mee.  Niet meteen wereldschokkende zaken dus, maar voldoende om de DS4 weer even onder de aandacht te brengen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...