Preview: nieuwe Audi A4 [Berline / Avant]

Preview: nieuwe Audi A4 [Berline / Avant]Goed nieuws voor de vele Audi-fans onder ons, deze zomer komt de nieuwe generatie A4 (B9) naar buiten!

Het begint ondertussen al wat afgezaagd te worden, maar het design van Audi is “vrij herkenbaar” doorheen het volledige gamma. Op een bepaalde manier is dat positief, anderzijds is het jammer dat auto’s vandaag de dag zo weinig eigen persoonlijkheid bezitten. Bij de designafdeling van Audi is dat ook al goed doorgedrongen, daarom ontwikkelden ze verschillende designlijnen voor hun reguliere A-, stoere Q-en snelle R(S)-modellen. De nieuwe Audi TT en Q7 kregen op die manier al een nieuw voorkomen, maar ook de komende generatie A4 zou een stuk spannender voor de dag komen.

Onderstaande foto’s zijn momenteel maar dromen van een digitale toveraar, maar ze geven alvast veelbelovende hoop. Na de Prologue Concept verwachten we écht wel iets voor de komende Berline’s en Avant’s. Denk maar aan smalle koplampen met gestileerde LED dagrijverlichting, een scherper grille en subtiele karakterlijnen doorheen de carrosseriebouw. Dankzij het innovatieve MQB-platform kan dat allemaal een stuk groter dan voorzien zonder extra kilo’s toe te voegen, in tegendeel zelfs.

Het bekende motorenpalet blijft ongetwijfeld behouden, al krijgen we enkele nieuwigheden zoals een e-hybrid en een plug-in, de sportieve S4 en RS4 zullen het doen met een geblazen V6. Ook voor het interieur verwachten we een stevige progressie, al hebben de huidige A4 eigenaars absoluut niet te klagen.

De onthulling van de nieuwe Audi A4 – interne naam: B9 – staat deze zomer op de agenda. Gezien het grote belang vrezen we voor een lange mediacampagne met teasers, video’s en officiële ontwikkelingstesten. Tijdens het Autosalon van Frankfurt in september krijgen we de wagen dan voor het eerst te zien, niet veel later verwachten we hem in het Belgische dealernet. De bikkelharde concurrentie bestaat traditiegetrouw uit de Mercedes C-Klasse en BMW 3-Reeks, maar ook de nieuwe Jaguar XE komt om de hoek loeren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...