Officieel: Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC
Opel brengt de nieuwe Corsa OPC mee naar het Autosalon van Genève!

Hij kwam een beetje verwacht, maar een OPC blijft altijd een aangename verrassing! Begin volgende maand toont Opel de sportvariant van haar nieuwe Corsa op het Autosalon van Genève. Naar het traditionele recept kreeg de kleine vierwieler een agressiever voorkomen met zijschorten, uitgeklopte bumpers en het typische OPC-blauw. De grille werd verder wat aangepast en vooraan de motorkap zit er zelfs een subtiele luchtgleuf. Opel werkte het achterste af met een kofferspoiler die tegen betaling extra aandikt.

Ook de velgen kregen vanzelfsprekend een duimpje extra: zowel vooraan als achteraan werden 215/45 R17 velgen geschroefd met Michelin-rubber. Een remsysteem met 308 mm grote schijven zorgt voor voldoende stopkracht en een dubbele Remus-uitlaat laat de 1.6-liter Turbo ECOTEC luidruchtig uitblazen.

Logischerwijs werd de krachtbron een stukje potenter dan zijn voorganger: de nieuwe Opel Corsa OPC levert 207 pk en 280 Nm, op de voorwielen neergezet via een manuele zesbak met extra korte verhoudingen. Resultaat is een sprint van 0-100 km/u in slechts 6,8 seconden en een voor dit kleintje flinke topsnelheid van 230 km/u. Op papier blijft het verbruik gelimiteerd tot gemiddeld 7,5 liter per honderd kilometer en bedraagt de CO2-uitstoot niet meer dan 174 g/km.

Wie zijn Corsa OPC nog dikker wil uitrusten, kan dat door het optionele Performance Package aan te vinken: een Drexel mechanisch sperdifferentieel optimaliseert de grip van deze voorwielaangedreven hot hatch en 18-inchers zorgen voor nog meer raakpunten met het wegdek. Verder wordt het chassis nog ietsje opgestijfd en zorgt een Brembo remsysteem met schijven van 330mm voor nog meer grijpkracht.

Binnenin tot slot vallen de Recaro sportzetels op met maximale zijdelingse steun, een afgeplat lederen stuurwiel alsook enkele OPC-badges. Sportpedalen en het nieuwe IntelliLink infotainment systeem mochten evenmin ontbreken. Een Belgische prijs is nog niet bekend, maar die hopen we volgende maand rond Genève te kunnen meedelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...