Teaser: Hyundai Tucson [ix35 opvolger]

Preview: Hyundai Tucson [ix35 opvolger]Na een mooie carrière mag de ix35 bijna op pensioen, Hyundai geeft ondertussen het startschot voor een nieuwe Tucson die het succesverhaal moet verderzetten!

Sinds de komst van de nieuwe Santa Fe begin dit decennium werden er in Europa alreeds 1 miljoen Hyundai SUV’s aan de man gebracht, de ix35 neemt een stevig aandeel in dat succes. Met de stoere looks, ruim interieur en de hoge zitpositie had deze alreeds enkele goede troeven, de interessante prijs en zuinige motoren deden de rest. In 2013 kregen ze beiden nog een beperkte facelift, op het komende Autosalon van Genève zullen de Koreanen de nieuwe generatie ix35 voorstellen die Tucson werd gedoopt.

Mocht de term Tucson je een belletje doen rinkelen, buiten Europa kreeg de ix35 die naam alreeds opgeplakt. Met één en dezelfde naamgeving in heel de wereld wil Hyundai het belang onderstrepen van het nieuwe model, we zijn benieuwd of de huidige ix35 eigenaars de overstap zullen maken.

Met een eerste teaser met enkele designtekeningen wil Hyundai ons alvast warm maken voor de onthulling, Head of Design Peter Schreyer blijft nog steeds de verantwoordelijke. De stoere looks blijven zo te zien mooi op post, net zoals de vloeiende oppervlakken en scherpe lijnen. De traditionele zeshoekige grille vooraan wordt nog wat meer geaccentueerd, iets wat we ook al zagen bij de gefacelifte i30 en i40!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...