Officieel: Ford Focus RS [320 pk + en AWD!]

Officieel: Ford Focus RS [320 pk + en AWD!]Na jaren van speculatie, teasers, spyshots en een resem hoge verwachtingen komt Ford nu (eindelijk) naar buiten met hun nieuwe Focus RS!

Deze RS is al de derde generatie die het Ford Focus segment bovenaan mag aanvoeren, daarvoor waren er ook twee soortgelijke varianten van de toenmalige Escort. Behalve een behoorlijk hate-it-or-love-it voorkomen, een sportief rijgedrag en stevige prestatiecijfers werden de voorgaande Focus RS modellen steevast gekenmerkt door hun verschillende layouts. Ook nu gooit de Blauwe Ovaal het normaals over een andere boeg, deze Focus RS krijgt namelijk een innovatieve vierwielaandrijving! In moeilijke omstandigheden gaat er zelfs tot 70% van het vermogen naar de achteras. Afhankelijk van de situatie kan het zelfs verdeeld worden over het linker- of rechterwiel!

De laatste Focus RS deed het nog met een luidruchtige vijfcilinder, de nieuwe generatie krijgt de 2.3-liter EcoBoost die gelanceerd werd voor de Ford Mustang. Qua prestatiecijfers houden de Britten de lippen nog stevig op elkaar, verder dan “meer dan 320 pk” krijgen we ze niet. Als we dat vergelijken met de manuele zesbak uit de Mustang komt het koppel uit op een interessante 430 Nm!

Behalve een grote grille vooraan, stoere 19″ lichtmetalen velgen, opzichtige spoiler en een dubbele uitlaat achteraan is Ford behoorlijk karig met informatie omtrent het interieur. Wel zien we de gekende extra metertjes centraal en wordt dit de eerste RS met een SYNC-systeem. In Genève krijgen we hoe dan ook alle details! Ter info, als toekomstige eigenaar kan je kiezen uit vier mogelijkheden: Nitrous Blue, Frozen White, Absolute Black en Stealth Gray! Het Kermit groen van vroeger is jammer genoeg verdwenen, de Liquid Blue blauwtint van dit showmodel – en de Ford GT – is raar maar waar evenmin te verkrijgen.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: Ford Focus RS [320 pk + en AWD!]"

 1. Wolf 03-02-2015 om 20:14

  gave car…jammer van die vreselijke ‘kijk mij nou eens’ spoiler…….

  • TDB 03-02-2015 om 20:19

   Past wel binnen het concept… Het blauw is al iets subtieler dan het gifgroen van de vorige;) En de luchtsleuven in de motorkap zijn ook al verdwenen!;)

 2. Wolf 03-02-2015 om 20:31

  Ik vind het een te hoog Subaru gehalte hebben. Heeft de auto niet nodig……….een M3/4 ziet er ook dik uit maar subtiel dik ipv boy racer dik……

  • TDB 04-02-2015 om 20:35

   Er moet een verschil zijn met de Focus ST ook 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...