Officieel: Nissan GT-R LM NISMO

Officieel: Nissan GT-R LM NISMOMet deze GT-R LM NISMO wil Nissan een gooi doen naar een fabelachtige Le Mans overwinning!

Naast een interessante American Football wedstrijd kwam de grootste verrassing van deze Superbowl toch uit het Nissan kamp. Er waren al een poosje geruchten over een eventuele deelname aan het FIA World Endurance Championship (WEC) – lees: 24u van Le Mans en Co – maar nu is het officieel: met deze Rode Ridder gaan ze voor overwinningen!

In tegenstelling tot de concurrentie (Audi, Porsche en Toyota) komt Nissan met een onorthodoxe layout voor hun GT-R LM NISMO, de toekomst zal uitwijzen of dit eerder gek of geniaal zal wezen. De biturbo 3.0-liter V6 ligt vooraan en biedt zijn vermogen ook aan de vooras aan, met behulp van een hybridesysteem overstijgt het geheel de 1.000 pk grens. Dat is op zich geen direct voordeel, in dit kampioenschap strijden alle wagens met eenzelfde powersetup. Remenergierecuperatie zal ook hier hét toverwoord zijn, op 12 april eerstkomende zullen we de Nissan GT-R LM NISMO voor het eerst in actie kunnen zien tijdens de 6u van Silverstone (Engeland).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...