Officieel: Volkswagen Golf GTD Variant

Officieel: Volkswagen Golf GTD VariantOok de Volkswagen Golf Variant krijgt een GTD uitvoering!

Goed nieuws voor de pakezels en huisvaders onder ons, want ook van de praktische Golf Variant zal Volkswagen nu een GTD (Gran Turismo Diesel) versie uitbrengen. Momenteel moeten we het nog doen met twee knappe Photoshop-afbeeldingen, maar op de beursvloer van het Autosalon van Genève zullen we hem in levende lijve kunnen ontmoeten. Bestellen bij de lokale dealers zou alreeds mogelijk zijn tussen pot en pint, al wil Wolfsburg de wagen eerst natuurlijk officieel lanceren.

De turbogeblazen 2.0-liter TDI viercilinder levert in deze configuratie 184 pk en 380 Nm, goed voor een nul-naar-honderdtijd van net geen 8 seconden. Het verbruik zou daarbij slechts 4,4 liter diesel per 100 km bedragen. Wanneer je net iets te enthousiast bent achter het stuurwiel, zal het hoogstwaarschijnlijk wel iéts hoger liggen. De bagageruimte bedraagt nog steeds 605 liter die er 1.500 kunnen worden met de achterbank plat.

Visueel combineert deze snelle break de looks van de Volkswagen Golf Variant en de Golf GTD, zo krijg je een verdonkerde honinggraat grille, dikke bumpers, een dubbele uitlaat, stoere 17″ of 18″ velgen en zwarte dakrails. Het interieur zou ook voldoende sportiviteit uitstralen met chroom, alcantara en sportzetels, terwijl je ook de golfbal versnellingspook zal herkennen uit de andere GTI’s en GTD’s!

De richtprijs van de Volkswagen Golf Variant GTD ligt in de buurt van €32.000, maar mocht dat een pijnpunt zijn, kan je altijd terecht bij de Skoda Octavia Combi RS TDI met soortgelijke prestatiecijfers!

Officieel: Volkswagen Golf GTD Variant

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...