Renault Kadjar komt naar Geneve [C-segment SUV]

Renault Kadjar komt naar Genève [C-segment SUV]Renault zal op het Autosalon van Genève de gloednieuwe Kadjar voorstellen!

Groot nieuws in het alreeds drukke segment van compacte SUV’s en crossovers, waar ook Renault enige rol van betekenis wil gaan spelen. Met de kleine Captur doen ze het behoorlijk goed, maar de grotere Koleos geraakt hier maar niet van de grond. Deze laatste zal dus wat groeien en zo plaats maken voor de Kadjar, een hoge C-segmenter met een behoorlijk vreemde naam.

De succesvolle Qashqai is dankzij de samenwerking tussen Renault en Nissan de grote bouwsteen voor deze Kadjar, al zouden de verschillen voldoende groot moeten zijn. Motorisch verwachten we anderzijds wel de bekende 1.5- en 1.6 liter dCi’s met respectievelijk 110 en 130 pk, terwijl de nieuwe 1.25-liter TCe benzinemotor waarschijnlijk ook wel van de partij zal zijn. Voorwielaandrijving zal standaard wezen zoals bij de meerderheid in het segment, maar voor de beter uitgeruste Kadjar’s kan de toekomstige klant kiezen voor vierwielaandrijving!

De #kadjar mediacampagne draait alvast op volle toeren, even het internet en de sociale media kanalen doorbladeren geeft ons een hoop vage teasers en nietszeggende video’s. Op maandag 2 februari 2015 komen de Fransen normaliter naar buiten met alle informatie omtrent deze nieuwe C-segmenter. Een maand later, op het Autosalon van Genève, kunnen we voor het eerst fysiek kennismaken!

Renault Kadjar komt naar Genève [C-segment SUV]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...