Spyshots: Mercedes SLK facelift [SLC]

Spyshots: Mercedes SLK facelift [SLC]Met de nieuwe structuur voor de naamgeving wordt de Mercedes SLK binnenkort omgedoopt tot SLC, een kleine facelift kan dan per direct ook maar gebeuren!

Met het steeds groter en groter wordende gamma greep Mercedes eind vorig jaar in, de naamgeving zou meer gestructureerd en logischer worden. Daardoor veranderen heel wat modellen maar op het einde van de rit zou iedereen er profijt bij varen. De Mercedes SLK Roadster wordt op die manier omgevormd tot een SLC, met de C gezien als basis de C-Klasse gebruikt wordt. De laatste generatie – R173 voor de kenners – zag het levenslicht in 2012, een facelift staat dus normaliter dit jaar op de agenda.

Met onderstaande spyshots uit het zonnige Zuiden zien we dat de uiterlijke aanpassingen beperkt zullen blijven tot een aangepaste grille, nieuwe bumpers en natuurlijk een meer uitgebreide personalisatiecatalogus (kleuren, velgen, accenten, …). Het hardtop cabriodak blijft gewoon op post. Voor het interieur verwachten we een opfrisbeurt en de integratie van nieuwe technologie, ook het COMAND navigatie- en multimediasysteem wordt terug bij de tijd gebracht. Het motorengamma – inclusief een diesel én SLK55 AMG – zal wat zuiniger en efficiënter voor de dag komen. Een lancering op het Autosalon van Frankfurt in september lijkt niet geheel onwaarschijnlijk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...