Spyshots: McLaren Sports Series [P13]

Spyshots: McLaren Sports Series [P13]Meer en meer informatie komt naar boven omtrent de nieuwe instapper van McLaren die zijn introductie zal maken op het Autosalon van New York in april.

Momenteel kan je bij de sympathieke Britten uit Woking terecht voor een 650S in Coupé of Spider trim, een GT3 racederivaat of een 625C als je in Azië woont. Voor die P1 hypercar ben je jammer genoeg hopeloos te laat want die zijn allemaal de deur uit, misschien kan je nog ergens een leuke occasie op de kop tikken. In april komt daar een nieuwe sportwagen bij die zich onder de huidige modellen zal plaatsen, momenteel kreeg het project de werktitel “McLaren Sports Series” en “P13” mee.

Instapper of niet, het krachtige 3.8-liter V8 twinturbo motorblok blijft op post en zou net geen 500 pk leveren terwijl zijn gewicht/afmetingen niet zoveel zou verschillen van de 650S. De actieve aërodynamica en intelligente ophanging zou wel voorbehouden blijven voor de grotere McLaren’s, toch krijg je een vlotte nul-tot-honderdtijd van minder dan 4 seconden en een topsnelheid van 290 km/u.

Naast een McLaren Sports Series Coupé en Spider komt er ook nog een Grand Touring en een circuitminded GT3 variant maar daarvoor zal je nog even geduld moeten hebben. Insiders gaven al een prijsindicatie van €160.000, voor een 650S Coupé betaal je hier in België een stevige €235.250!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...