Smart ForTwo krijgt zestrapsautomaat

Smart ForTwo 2014 - 71 pk ProxyHet Smart ForTwo aanbod wordt uitgebreid met een automatische transmissie met dubbele koppeling!

De compacte ForTwo in Passion, Prime en Proxy trim krijgen de primeur binnen het vernieuwde Smart gamma, we verwachten dat de andere – en toekomstige – familieleden later deze technologische innovatie eveneens toebedeeld zullen krijgen. Dankzij de dubbele koppeling staan er niet één maar twéé versnellingen klaar, schakelwissels gebeuren dus bliksemsnel. Denk je het toch nog beter te kunnen doen, met de lepels achter het stuurwiel kan je de twinamic-transmissie met zes versnellingen een handje helpen.

Je kan dan wel liever schakellui dan schakelmoe zijn, bijzonder snel zal de Smart ForTwo met zijn atmosferische 1.0-liter benzinemotor (71 pk) niet zijn aan het stoplicht. Zo neemt de 0-100 km/u chrono nog steeds 15,1 seconden in beslag terwijl de topsnelheid op 151 km/u blijft. Deze nieuwe versie stelt zich theoretisch tevreden met slechts 4,1 liter benzine per 100 km terwijl de CO2 uitstoot beperkt blijft tot 94 g/km. De handgeschakelde Smart ForTwo doet het met dezelfde cijfers, toch kan hij uitpakken met 1 gram minder CO2 uitstoot!

update 16/06/15: Ook de ForTwo (90 pk) en ForFour (71 pk) zijn te bestellen (vanaf juli ’15) met deze automaat!

tran

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...