Autosalon Brussel 2015 Live: Volvo XC90

Autosalon Brussel 2015 Live: Volvo XC90De nieuwe Volvo XC90 staat jammer genoeg niet op het Autosalon. Maar wie écht wil, kan hem wel ontmoeten in Brussel!

Volvo België besloot om dit jaar de 50ste verjaardag van Volvo Cars Gent in het daglicht te stellen, momenteel rollen er daar V40’s, XC60’s en S60’s van de band. De aanwezigheid van de XC90 zou dit verjaardagsfeestje wat verstoren, maar toch wil de Zweedse autoconstructeur de enthousiastelingen/fanboys/geïnteresseerden niet ontgoochelen. Even aanmelden op de Volvo stand in Paleis 6, tien minuutjes in de shuttle richting hoofdzetel én vervolgens sta je oog in oog met twee spierwitte XC90’s.

Met of zonder R-Design weet de grote Zweed te overtuigen, tijdens deze eerste korte kennismaking leek hij misschien wel groter (+ 5cm) dan zijn voorganger. Binnenin krijg je een aangename mix van kwalitatieve materialen, hightech gadgets, optioneel een kraakheldere Bowers & Wilkins sound setup en een strakke afwerkingsgraad. De achterste twee zitplaatsen zijn zoals vaak enkel voorbehouden aan (kleine) personen met korte benen, anderzijds kan je niet echt klagen over plaatstekort in deze ruime SUV.

Met het nieuwe motorengamma nemen we afscheid van de krachtige V8 maar lang moeten we niet treuren. Zo is er keuze uit een D5 diesel (vanaf €55.200, 225 pk, AWD, automaat, 152 g/km CO2), een T6 benzine (vanaf €58.500, 320 pk, AWD, automaat, 179 g/km CO2) en misschien wel de meest interessante mogelijkheid: een gloednieuwe T8 Plug-in Hybrid. Die combineert een vermogen van 400 pk met een CO2 uitstoot van slechts 64 g/km, voor zakelijke rijders klinkt dit als muziek (ABBA?) in de oren. De vanafprijs ligt hier op €78.500, indien je interesse hebt hiervoor mag je achteraan aansluiten in de lange wachtrij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...