Spyshots: Kia Cee’d facelift 2015

Spyshots: Kia Cee'd facelift 2015Na een carrière van bijna vier lentes komt de gefacelifte Kia Cee’d later dit jaar naar buiten, momenteel worden de laatste testen afgewerkt in het koude Noorden.

Met de Cee’d hatchback wou Kia enige rol van betekenis gaan spelen in het C-segment als alternatief voor de gevestigde waardes. Om die taak goed te volbrengen kreeg de vierdeurs ook een knappe Cee’d driedeurs en praktische Cee’d SportsWagon (break), vorig jaar kwam daar nog een knotsgekke Cee’d GT bij! Anno 2015 is de wagen klaar voor een deugddoende facelift, net zoals bij zijn Hyundai i30 bloedbroeder zullen de wijzigingen voornamelijk onder de motorkap gebeuren.

Alle viercilinders zullen zo een stuk zuiniger/efficiënter/krachtiger zijn terwijl de nieuwe Double Clutch Transmission (DCT) zeventrapsautomaat ook beschikbaar zal worden. Aan de buitenzijde verwachten we een nieuwe grille, LED integratie voor allerhande verlichting en nieuwe personalisatiemogelijkheden. Ook het interieur krijgt natuurlijk een makeover, hopen op het hightech infotainmentsysteem van de nieuwe Kia Sorento is misschien een brug te ver!

We verwachten de Kia Cee’d facelift tegen het Autosalon van Frankfurt in september, vervolgens zou een Belgische introductie tegen het Autosalon van Brussel 2016 niet onlogisch klinken. Ook de andere Cee’d derivaten zullen kort erop eenzelfde metamorfose ondergaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...