Impressie: Volkswagen Tiguan

Impressie: Volkswagen Tiguan 2015We kijken al een tijdje uit naar de nieuwe Volkswagen Tiguan, maar als het uiteindelijke resultaat deze impressie benadert dan zijn we direct verkocht!

De Tiguan is de Volkswagen-pion in het populaire crossover segment en gaat al mee sinds 2007, wat maakt dat we dit jaar toch de nieuwe generatie zouden mogen verwelkomen. Grote kanshebbers daarvoor zijn het Autosalon van Genève (maart) of Frankfurt (september), in Detroit moesten we het nog doen met een geüpdatete Cross Coupe Concept met GTE genen. Behalve vage spyshots weten we nog niet veel over het uiteindelijke design, maar volgens insiders zal het “fenomenaal” en “intens” zijn. We zijn benieuwd, zeker na de digitale showcase van Remco Meulendijk.

Net zoals de recente Volkswagen modellen zal ook de nieuwe Tiguan gebruik maken van het flexibele MQB-platform. Dat biedt ruimte voor alle bekende 1.4, 1.6 en 2.0 TSI’s en TDI’s, maar ook een zuinige GTE variant zou tot de mogelijkheden behoren. Naast een vijfdeurs Tiguan wordt er ook al lang gefluisterd omtrent een Tiguan Coupé met slechts drie deuren, een sportief gelijnde R-Line uitvoering doet de regel van drie alle eer aan. De productie blijft in de Volkswagen fabriek van Hanover en zou begin 2016 aanvatten, een introductie kan op die manier niet al te lang meer uitblijven…

Impressie: Volkswagen Tiguan 2015

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...