Autosalon Brussel 2015 Live: Audi (Paleis 5)

Autosalon Brussel 2015 Live - Audi
Op de valreep brengt Audi de nieuwe Q7 mee naar Brussel, de vernieuwde A1 beleeft er zijn wereldpremière.

Tot enkele dagen geleden hadden we het niet verwacht, maar Audi brengt ook de nieuwe Q7 mee naar Brussel. De mastodont onderging een dieet van 325 kilogram en duikt met 3.0 TDI zelfs onder de 2 ton. Esthetisch gezien blijft hij op zijn minst elegant te noemen, maar binnenin zwem je door een zee van luxe. De A1 is dan weer iets speelser en onderging een uitgebreide facelift. Audi spreekt van een nieuw model, maar wij vinden vooral onder de motorkap wijzigingen: een driecilinder, minder verbruik en meer vermogen vormen de kern.

Verder stelt Audi ook de vernieuwde Q3 voor in Europese première: nieuwe opties en zuinigere motoren zijn vanaf feburari in de showrooms te vinden. Ook de TT onderging eerder een evolutie dan een revolutie, maar ziet er toch weer een stukje strakker uit dan voorheen. Opvallend is hier het 12,3-inch TFT instrumentenpaneel dat het analoge exemplaar van de vorige generatie vervangt. Een TT RS komt vermoedelijk ook nog binnenkort, maar ook de TTS is met een sprint van 0-100 km/u in amper 4,7 seconden geen trage jongen meer.

Lees hier enkele interessante Audi rijtesten

Rijtest: Audi S1 Sportback
Rijtest: Audi A3 Cabrio / Berline
Rijtest: Audi A8
Rijtest: Audi RS7 Sportback
Rijtest: Audi S3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...