Tesla Model X tegen 2016 in de showrooms

Tesla Model X tegen 2016 in de showroomsMomenteel kan je bij Tesla enkel de Model S bestellen, maar tegen het einde van het jaar komt daar de Model X crossover/suv/familiewagen bij!

De Tesla Model X kwam al enkele keren voorbij op grote autobeurzen, maar ondervond ook heel wat vertraging tijdens het ontwikkelingsproces. Normaliter krijgen we dit jaar nog de productielancering, de eerste leveringen zijn vervolgens voor begin 2016. Indien je nu al brandt van verlangen naar deze functionele én ecologische zevenzitter kan je bij een van de Belgische verkooppunten al gaan onderhandelen, online bestellen kan ook zonder problemen als je €4.000 voorschiet!

Grote visuele blikvanger bij de Model X zijn ongetwijfeld de Falcon Wing vleugeldeuren achteraan waardoor de instap gemakkelijk zou verlopen, vooraan doet deze Tesla het met conventionele exemplaren. Het motorenaanbod loopt relatief gelijklopend met dat van de Model S (60 kWh, 85 kWh en 85 kWh Performance) maar wordt steevast gecombineerd met de nieuwe vierwielaandrijving. In de krachtigste configuratie krijg je daarmee een rijbereik van een goede 400 kilometer én maar liefst 700 pk! Net zoals bij de elektrische premiumsedan verwachten we ook een succes voor de Tesla Model X. Verder wordt ook het netwerk van snelladers aan een stevig tempo uitgebreid. Een Belgische richtprijs werd er nog niet gegeven, maar wij rekenen op ongeveer €85.000.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...