Officieel: Volkswagen Cross Coupe GTE Concept

Officieel: Volkswagen Cross Coupe GTE ConceptOok een extrazuinige GTE uitvoering van de Volkswagen Cross Coupé staat op de planning!

Al enkele keren zagen we de Volkswagen Cross Coupé de revue passeren, normaliter krijgen we binnen twee jaar eindelijk een productieversie van deze stoere premium crossover. Naast een aantal bekende benzine- en dieselmotoren komt er ongetwijfeld ook een GTE uitvoering, na de Golf en Passat alreeds de derde plug-in hybrid van de Duitsers uit Wolsburg. De setup bestaat uit een 3.6-liter V6 en twee elektromotoren, tezamen goed voor 355 pk en 380 Nm. Zuiver elektrisch rijden gaat natuurlijk ook maar na 32 kilometer moet de benzinemotor weer bijspringen.

Momenteel krijgt deze Cross Coupé GTE nog een Concept label aangemeten maar het geheel ziet er behoorlijk productierijp uit. Aan de buitenzijde zal het iets minder fancy en futuristisch zijn, ook de 22″ velgen zien we waarschijnlijk niet verschijnen in de catalogus. Voor het interieur hopen we dan weer wel dat het allemaal hierbij blijft, zo zien we een digitaal dashboard, touchscreenbediening en een 10″ navigatie- en multimediascherm. De Volkswagen Cross Coupe GTE Concept heeft slechts vijf zitplaatsen maar het toekomstige model zal in staat zijn om zeven inzittenden mee te nemen. De productie werd alreeds toegewezen aan de Chattanooga Plant in Tennessee!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...