Officieel: Porsche Cayenne Turbo S

Officieel: Porsche Cayenne Turbo SNaast een 991 Targa 4 GTS lanceert Porsche in Detroit ook de nieuwe Cayenne Turbo S met 570 pk!

Vorig jaar kreeg de Porsche Cayenne een beperkte facelift, voornamelijk op vlak van interieur en technologie kon je de verschillen pas echt goed zien. Later werd het grote SUV gamma wat uitgebreid met een Cayenne GTS en instapper en nu komt de rangetopper Turbo S er gezellig bij. De nieuwe generatie is alvast krachtiger (570 pk en 800 Nm, ofwel + 20 pk en + 50 Nm), sneller (0-100 km in 4,1 seconden) en kan langer doorgaan (max 284 km/u), allen dankzij gesleutel aan de bestaande 4.8-liter V8 benzinemotor. Je kunt jezelf afvragen of er iemand is die zoveel vermogen nodig heeft in een luxueuze terreinwagen, maar er is overduidelijk ruimte in het segment als je de concurrentie bekijkt.

De actieve vierwielaandrijving (PTM) zorgt ervoor dat deze gigantisch hoop vermogen op een ordentelijke manier overgebracht kan worden aan het hoogwaardige rubber, dankzij krachtige keramische remschijven sta je ook vlot stil. Om rolbewegingen op snelheid tegen te gaan, kreeg de nieuwe Cayenne Turbo S ook een update van het PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control) en PTV+ (Porsche Torque Vectoring Plus) mee.

Aan de buitenzijde vind je reusachtige (21″ !) velgen terug in de traditionele Turbo uitvoering, LED verlichting, uitgeklopte wielkasten, een glossy radiatorrooster en een spoiler achteraan. De vierdubbele uitlaat brult ook alsof het een lieve lust is! Binnenin krijg je hopen leder, koolstofvezel en chroom, de bagagecapaciteit schommelt bovendien nog steeds tussen 670 en 1.780 liter, afhankelijk van de gekozen zetellayout.

De Porsche Cayenne Turbo S is tegen het tweede kwartaal beschikbaar bij één van de negen officiële verdeelpunten die ons land rijk is. Op een officiële prijs is het nog even wachten, maar wij rekenen op een goede €180.000 in basisvorm!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...