Officieel: Mercedes C450 AMG Sport

Officieel: Mercedes C450 AMG SportDe nieuwe Mercedes C450 AMG Sport nestelt zich tussen de reguliere C-Klasse AMG line en de knotsgekke C63 AMG!

Zo’n Mercedes C350e is ongetwijfeld zeer voordelig en zuinig, toch verkiezen we zelf ook graag wat meer vermogen onder de kap. De Mercedes C-Klasse 450 AMG Sport positioneert zichzelf bovenaan het alreeds brede C-Klasse aanbod, net onder de hyperperformante C63 AMG derivaten, als klant heb je terug de keuze voor de Berline of de Break. De 4MATIC vierwielaandrijving en zeventraps automaat krijg je dan weer standaard.

De 3.0-liter V6 (her)kennen we al uit andere Mercedes’ producten, in deze configuratie levert de turbogeblazen benzinemotor een stevige 360 pk en 520 Nm koppel. Hiermee haal je ongetwijfeld vlot de begrensde topsnelheid van 250 km/u, ook de nul-naar-honderd tijd van 4,9 seconden is ook behoorlijk indrukwekkend.

Visueel ziet deze C-Klasse AMG Sport er natuurlijk iets dikker uit dan zijn familiegenoten, zo krijg je knappe 18″ velgen, aangepaste remblokken, nieuwe bumpers (met extra verluchting) en achteraan een subtiele spoilerlip. Het knappe interieur blijft gelukkig op post al werd het gebruik van alcantara, chroom, koolstofvezel en rode sportaccenten niet geschuwd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...