Officieel: Mercedes C350 Plug-in Hybrid

Officieel: Mercedes C350 Plug-in HybridAanschouw dé leasewagen van de (nabije) toekomst: de Mercedes C-Klasse (Break) C350 Plug-in Hybrid met 279 pk, 600 Nm én een CO2 uitstoot van 48 g/km!

Na de S500 Plug-in Hybrid komt Mercedes nu met een tweede wagen die je kan opladen met een stekker. Deze bijzonder zuinige C350 Plug-in Hybrid zal door het leven gaan als C350e en komt zowel als Berline als Break, ideaal dus voor onze Belgische leasemarkt. Het stevige vermogen wordt voorzien door een 2.0-liter benzinemotor uit de C250 (211 pk) terwijl een elektromotor ook zijn duit in het zakje doet (80 pk). Deze groene setup heeft niet al te veel invloed op de prestatiecijfers, al moet er toch een 100 kg extra meegesleurd worden wegens de lithium-ion batterijen. Ook de kofferruimte slinkt tot 335 liter voor de C-Klasse Berline en 350 liter voor de Break. Das Haus meent dat deze C-Klasse voldoende heeft met 2,1 liter benzine per 100 km, in de praktijk zal dat waarschijnlijk toch wel iets hoger uitvallen.

Aan de krachtige laadpalen zou het herladen een fluitje van een cent zijn, op een regulier huis-tuin-en-keuken-stopcontact (230V – 13A) heb je 2 uur laadtijd nodig. Zuiver elektrisch ben je in de meest optimale omstandigheden in staat om 31 kilometer te rijden, ideaal voor in het stadscentrum. De zeventraps automaat werd licht aangepast om zo efficiënt mogelijk met energie om te springen, het luxueuze interieur is daarentegen nog steeds dé referentie voor het premium D-segment.

Belgische prijzen van deze Mercedes C350e zijn er momenteel nog niet, toch zou je bij de dealer al een bestelbon gaan ondertekenen. De eerste leveringen van de zuinigste C-Klasse starten alreeds in de lente van 2015, grootste concurrent is momenteel de Volkswagen Passat GTE!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...