Officieel: Alfa Romeo 4C Spider

Officieel: Alfa Romeo 4C SpiderDrop it likes it hot!

Na de succesvolle lancering van de Alfa Romeo 4C Coupé komen de Italianen nu – eindelijk – officieel naar buiten met de 4C Spider. Grotendeels identiek aan de prachtige 4C Spider Concept die we vorig jaar in Genève zagen, verschijnt er op het Autosalon van Detroit momenteel een knalgeel productie-exemplaar. Die productie zal broederlijk naast de gesloten 4C gebeuren bij de sympathieke heren van Maserati in Modena, tegen de zomer moeten de eerste exemplaren alreeds bij de gelukzalige eigenaars zijn. Nu nog snel naar de dealer hollen zal niet veel meer uitmaken, want reken maar op een stevige wachtlijst! Omtrent een prijskaartje is er nog niets geweten, maar wij gokken op een basisprijs van minder dan €60.000!

Motorisch blijft alles op post, een luidruchtige 1750 Turbo Benzina met 240 pk en 350 Nm, goed voor een vlotte stoplichtsprint van slechts 4,1 seconden en een topsnelheid van 255 km/u! Zelf schakelen kan met de flippers achter het stuur, de TCT automaat neemt anderzijds maar al te graag over. De dakconstructie legt slechts 10 kg extra gewicht op de weegschaal, het levendige rijgedrag van de 4C Coupé blijft daarmee ongetwijfeld behouden.

Het knappe uiterlijk van de Alfa Romeo 4C blijft ook bij de Spider uitvoering aanwezig, al zien we enkele beperkte verschillen. Zo krijgen de fel geplaagde koplampen een deugddoende makeover, LED dagrijlichten, extra verluchtingsgaten achteraan en een driedelig remlicht. De subtiele spoiler werd licht gewijzigd om aerodynamische redenen.

Met de lancering van de nieuwe Alfa Romeo 4C Spider wordt de personalisatiecatalogus ook wat dikker dan ervoor met nieuwe koetswerkkleuren, velgen, gekleurde remblokken, interieurbekledingen én een nieuwe Akrapovic sportuitlaat. Wil je met deze dakloze Alfa ook frequent het circuit onveilig maken, opteer dan tot slot zeker voor het Track Package!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...