Preview: Smart ForTwo Cabrio

Preview: Smart ForTwo CabrioVeel zin zal je momenteel niet hebben om met een Smart ForTwo Cabrio rond te rijden, toch komt deze compacte zonneklopper later dit naar buiten!

Smart lanceerde vorig jaar de gloednieuwe ForTwo en ForFour, later deze maand proberen ze kooplustigen volmondig te overtuigen op het Autosalon van Brussel met hun compacte/zuinige eigenheid. Net zoals bij de vorige generatie komen er naast de twee- en vierzitter nog enkele uitvoeringen bij, zo volgt de presentatie van de elektrische Smart en de ForTwo Cabrio in 2015.

Met de huidige koetswerkbouw en nieuwe materialen zou het opengeknipte frame voldoende sterk zijn op eigen, een lelijke steunbalk zoals bij de vorige ForTwo Cabrio wordt hiermee vermeden. De keuze voor een stoffen dak zal normaal gezien ook niet wijzingen, op die manier blijft het extra gewicht eerder beperkt.

Motorisch blijft de keuze beperkt tot een 1.0-liter driecilinder (60 of 71 pk) of een 0.9-liter turbo met 91 pk. Insiders verwachten een prijskaartje van ongeveer €14.000, tegen het Autosalon van Frankfurt in september zullen we zien hoe dicht ze er uiteindelijk bijzaten met hun nattevingerwerk.

Preview: Smart ForTwo Cabrio

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...