Officieel: Seat Leon ST CUPRA

Officieel: Seat Leon ST CUPRAHot Hatches zijn leuk maar komen vaak minder praktisch voor de dag, de Seat Leon ST CUPRA lost dat gelukkig op met zijn laadcapaciteit van 1.470 liter .. en 280 pk!

De nieuwe Seat Leon ST CUPRA is de logische samenstelling van enerzijds de recent geteste Leon CUPRA en de Leon ST, daarmee komt het totaal nu uit op drie performante Leon CUPRA uitvoering. De tweeliter TFSI is hier ook de verantwoordelijke, als geïnteresseerde kan je kiezen uit een 265 pk en 280 pk variant. Standaard komt deze ook met de manuele versnellingsbak, optioneel is de slimme DSG uiteraard te verkrijgen. In de meest optimale configuratie doe je slechts 6,0 seconden over de befaamde stoplichtsprint, alle Leon ST CUPRA’s worden wel gelimiteerd op 250 km/u.

Om al die kracht op een summiere wijze aan de voorwielen te leveren werd het Dynamic Chassis Control aangepast aan de nieuwe koetswerkbouw, een setje grijpgrage Brembo’s – achter knappe 18″ of 19″ velgen – zorgt voor voldoende remkracht.

Visueel wordt de praktische Seat Leon ST CUPRA wat opgeleukt met donkere spiegelkappen, LED dagrijlichten, een scherpere voorgrille en glossy titanium/chroomafwerking voor diverse elementen. Binnenin krijg je goedzittende sportzetels, een hoop Alcantara en koolstof om de sportieve eigenheid te benadrukken. De grote Media System Plus neemt de navigatie en multimedia voor zijn rekening!

De onthulling van deze praktische-doch-snelle Spanjaard is vlakbij, hij komt namelijk naar ons eigenste Autosalon van Brussel! Daar verwachten we – naast wat interieurfoto’s – ook een goede prijsindicatie te hebben. De recent gelanceerde Volkswagen Golf Variant R heeft er per direct een stevige concurrent uit de eigen rangen bij!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...