Video: Trio Land Rover Defender Special Editions

Land Rover Defender Special Editions
Land Rover stuurt de Defender na meerdere decennia met verdiend pensioen.

We moeten allen harder en langer werken, maar de Land Rover Defender mag na bijna 70 jaar dienst terecht een punt achter zijn carrière zetten. In december 2015 eindigt onherroepelijk de productie, al zullen de vierwielers zelf natuurlijk nog jaren het straatbeeld en de wildernis sieren. Eerst komt Land Rover bovendien nog met drie speciale uitvoeringen.

De Defender Heritage Edition is de eerste in het rijtje en verwijst het meest naar de eerste Land Rover modellen. Als kleurstelling kon dan ook niet anders dan geopteerd worden voor Grasmere Green met een contrasterend wit dak. HUE 166 graphics – die verwijzen naar het registratiekenteken van de pre-production Land Rover Huey – en een unieke grille onderscheiden de wagen verder van de andere werkpaarden. Slechts 400 exemplaren zullen beschikbaar zijn vanaf augustus in varianten 90 Hard Top, 90 Station Wagon en 110 Station Wagon.

De tweede exclusieve uitvoering krijgt de naam Defender Adventure Edition en werd speciaal ontwikkeld met de “go anywhere, do anything” filosofie in gedachten. Om de daad ook bij het woord te kunnen voegen, werden extra beschermplaten onderaan gemonteerd en krijgt de Adventure Edition Goodyear MT/R banden. Binnenin fleuren stickers en een lederen interieur het Spartaanse uitzicht op. Van deze editie kunnen eveneens vanaf augustus 600 avonturiers genieten. Hier is de keuze beperkt tot de 90 of 110 Station Wagon.

Last but certainly not least is de Defender Autobiography Edition, een meer luxueuze variant die al vanaf april in de showrooms staat. Een duo-tone kleurstelling en een volledig lederen Windsor interieur geven meteen het gevoel adellijk bloed te bezitten, terwijl ook onder de motorkap wat extra pit verzorgd wordt. Uitzonderlijk levert de 2.2-liter diesel 150 pk en 400 Nm, slechts 80 stuks in Defender 90 koetswerkvorm worden geproduceerd.

Lees hier onze rijtest met de Land Rover Defender 110
Lees hier onze rijtest met de Land Rover Defender 110 (2012)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...