Spyshots: Fiat 500 facelift

Spyshots: Fiat 500 faceliftFiat komt dit jaar met een deugddoende facelift voor de legendarische 500, al moet je geen ingrijpende wijzigingen verwachten qua uiterlijk.

Never change a winning team! Het schattige design van de Fiat 500 is ondertussen al zeven jaar oud jong maar nog steeds gigantisch populair, voornamelijk bij het vrouwelijk koperspubliek. De stoere mannen hebben gelukkig de keuze voor een 500S of een Abarth uitvoering, al kan je dankzij de uitgebreide catalogus voor elke smaak wel iets samenstellen. Ergens in 2015, wij gokken op het Autosalon van Genève (maart) of Frankfurt (september), krijgt deze guitige Italiaan dan toch een facelift om zijn levensvatbaarheid wat te verlengen. De eerste testexemplaren doken alreeds op nabij het hoofdkwartier van de Fiat Group in Turijn.

Grote wijzigingen aan de buitenzijde moeten we zo te zien echter niet verwachten, waarschijnlijk blijft het bij een nieuwe grille vooraan en LED verlichting. Achteraan wordt ook alles wat strakker getrokken, de 500C blijft ook trouw aan zijn unieke cabrio configuratie met stoffen dak. Binnenin verwachten we wél een serieuze make-over, het interieur van de recent voorgestelde 500X geeft alvast heel wat tips weg. Het motorengamma en de vele varianten blijven ook gewoon op post, terwijl er ook steeds grotere geruchten zijn over een reguliere vijfdeurs – Fiat 600 ? – die de Punto zal gaan vervangen. Wij hopen dan weer nog steeds op productieplannen voor de Zagato Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...