Officieel: Lexus GS F 2015

Officieel: Lexus GS F 2015En daar is het snelle antwoord van Lexus op de BMW M5, Mercedes E63 AMG en Audi RS6!

Na het geteaser en de spyshots was het al duidelijk dat de luxetak van Toyota bezig was met een krachtige variant van de GS, net voor het aankomende Autosalon van Detroit geven ze alvast de eerste informatie vrij. Het design is nog steeds behoorlijk blauw en agressief gelijnd, naast stoere 19″ velgen en een resem F badges vinden we achteraan nog steeds een dubbele verticale uitlaat. Binnenin is het gebruik van hoogwaardig leder, koolstofvezel en chroom duidelijk niet geschuwd en natuurlijk krijgt ook hier de letter F een prominente rol. De koffer slikt nog steeds 482 liter bagage. Lexus deed er goed aan om het geheel niet te schreeuwerig over te laten komen, samen met de RC F hebben ze een mooi duo bovenaan het segment.

Het verschil tussen beide Lexus F’en zit men voornamelijk in de meer praktische benadering van de Japanner, met de GS Sedan heb je namelijk een functionele achterbank. De krachtbron is wel identiek, de immense 5.0-liter V8 levert hier ook 476 pk en 527 Nm koppel aan de achteras. De achttraps automaat kreeg een sportkuur net zoals de ophanging en de stuurbekrachtiging. Met drie modi (Standard, Slalom en Track) moet de Lexus GS F ten alle tijden bruikbaar blijken te zijn, wij gaan het graag voor jullie na! Een Belgische lanceringsdatum en bijhorend prijskaartje zijn momenteel jammer genoeg nog niet geweten. Nog enkele maandjes geduld!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...