Autosalon Brussel 2015: Seat Line-up

Seat Leon ST X-Perience
Op de stand van Seat in Brussel staat de Leon in het middelpunt van de belangstelling.

Seat toont op het Autosalon van Brussel 2015 hoe groot het Leon-gamma ondertussen geworden is. De vijfdeurs Leon, de Leon SC en de ST breakvariant maakten een geslaagde comeback, maar ook andere varianten passeerden ondertussen de revue. Naast een Cupra-versie van de hatchback lanceert Seat zo ook binnenkort de Seat Leon Cupra ST. Met de 2.0-liter TSI en een vermogen tot 280 pk is hij een te duchten concurrent voor de Ford Focus ST Clipper en de Skoda Octavia Combi RS.

Met de Leon X-PERIENCE focust Seat dan weer op een ander doelpubliek. Zo’n 15 mm extra bodemvrijheid, plastic beschermstrips en andere chassisbeschermingen klinken maar al te bekend in de oren. Hetzelfde recept als de Volkswagen Golf Alltrack en pakweg een Audi A4 Allroad, maar dan met Seat-badge. Het aanbieden van uitsluitend vierwielaandrijving betekent wel dat Seat het meent, motorisch is er keuze uit een 1.8-liter TSI of aan dieselzijde een 1.6 of 2.0-liter TDI. De vermogens variëren van 110 pk tot 184 pk.

Op ecologisch vlak is er dan weer de Seat Leon ST TGI, een Leon die zowel op benzine als op aardgas kan rijden. De 1.4-liter levert 110 pk en de CO2-uitstoot bedraagt amper 94 g/km, wat een gunstig VAA oplevert. De CNG-tanks kunnen 15 kg gas opslaan, waarmee de Leon ST TGI een pure CNG-autonomie heeft van 400 kilometer.

Overige modellen op de Seat-stand:

  • Mii
  • Ibiza
  • Ibiza ST
  • Altea XL
  • Alhambra

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...