Video: Productie Porsche 918 Spyder

Video: Productie Porsche 918 SpyderAlle exemplaren van de Porsche 918 Spyder zijn toegewezen dus eentje bestellen zit er niet meer in, het productieproces even meevolgen kan wel!

De Porsche 918 Spyder is een van de snelste hypercars van het moment, naast de showcase van de technische vernuftheid van de legendarische sportwagenbouwer had hij ook de taak om de Carrera GT waardig op te volgen. Slechts 918 exemplaren zullen er gebouwd worden en recentelijk bereikte ons het bericht dat ze allemaal een eigenaar hebben gevonden, nog tot midden 2015 blijven de 110 getalenteerde werknemers bezig met het assembleren ervan in de Porsche fabriek van Zuffenhausen.

Alvorens we jullie bijna 11 minuten laten dromen over de snelste/duurste/beste Porsche van het moment willen we nog even de prestatiecijfers meegeven. De krachtige 4.6-liter V8 wordt bijgestaan door twee energieke elektromotoren waardoor het totale vermogen net onder de 900 pk blijft, het koppel ligt tussen de 920 en 1280 Newtonmeter! Hierdoor kan je in de meest optimale omstandigheden in minder dan 3 tellen aan 100 km/u zitten al spreekt de 0-300 km/u tijd van 22 seconden misschien wel meer tot de verbeelding!

In België was je aangewezen op een vanafprijs van €768.026, met het gekende Duitse optiebeleid kan je ongetwijfeld het miljoen euro benaderen. Alreeds twee gelukkige landgenoten hebben hun Porsche 918 Spyder in bezit, minstens nog twee zouden vol ongeduld op hun speeltje zitten te wachten. Met de beperkte CO2 uitstoot (72 g/km) en verbruikscijfers (3,1 l/100 km) zou je hem technisch gezien kunnen inschrijven als bedrijfswagen, hopelijk is je boekhouder dan wel even ruimdenkend!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...