Autosalon Brussel 2015: Skoda Line-up

Skoda Fabia 2015
De nieuwe Fabia en de Octavia Scout zijn de premières bij Skoda in Brussel.

Wie Skoda het komende Autosalon van Brussel bezoekt, kan onoverkomelijk voorbij de nieuwe Fabia. Het model werd weer een stuk strakker en jonger, ruimer en zuiniger. Op de stand staan zowel de hatchback als de Combi en Skoda is maar al te fier op 10 nieuwe Simply Clever innovaties. Dankzij de smartphone-integratie MirrorLink zullen ook de new generation hun nieuwe compacte stadswagen met alle plezier omarmen.

De Combi heeft verder voortaan een kofferruimte van maar liefst 530 liter, terwijl er onder de motorkap keuze is uit reeds gekende benzine- en dieselmotoren. Met een gemiddeld verbruik van 3,1 liter/100 km verlegt Skoda haar zuinigheidsrecord, maar qua vermogen is er jammer genoeg niets boven 110 pk te vinden. Een Skoda Fabia RS komt er normaal gezien ook niet meer.

Naast de Fabia is ook de Octavia Scout een Belgische première. Dit model is de avontuurlijke break-variant van de Octavia à la Audi A4 Allroad en VW Golf Alltrack. Je krijgt dan ook hier 3 centimeter extra rijhoogte en heel wat plastic beschermpanelen.

Verder brengt Skoda de ondertussen gekende Vision C Concept mee en een willekeurige greep uit het gamma: de Octavia Combi, Superb Combi, Yeti, Roomster en Rapid Spaceback zijn allen op de stand te vinden. Dromen van een snelle bedrijfswagen mag natuurlijk ook, dus is de Octavia Combi RS eveneens van de partij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...